Monday, January 28, 2013

HARGAILAH SESEORANG BILA MASIH HIDUP


Ayat atas tue selalu aku ingat lagi2 bila dengan orang yang kita sayang terutama atok,wan,ayah,mama,adik2 dan kawan2..kita tak tau bila nyawa kita akan ditarik mahupun nyawa orang yang kita sayang ditarik oleh Allah swt..Kita hanya mampu melihat dan meredhai akan pemergiannya..Kadang2 aku selalu akan terfikir akan kematian..ayah cakap jika kita fikir akan dapat pahala,so tak salah kalau aku fikir banyak kali..tapi aku dapat rasa amalan tak mencukupi untuk memenuhi keperluan di akhirat kelak..bila aku sakit,tak dapat nafas..kematian laa akan aku fikir..bila2 Allah swt akan menarik nyawa kita..:)

Tadi bila pergi rumah atok+wan, terubat sikit rindu aku bila dapat peluk wan gila2..sungguh aku rindu gila dengan wan..kesian aku tengok wan susah nak jalan..aku harap sangat satu hari nanti wan boleh berjalan seperti biasa..tak payah guna wheelchair lagi..^^ sementara wan atok ada lagi dekat dunia nie, aku kadang2 fikir nak jew jaga sepenuhnya..tapi bila fikir balik dekat rumah ada benda jugak aku nak buat..tapi takpe selagi ada waktu terluang,kita akan melawat wan atok sementara mereka masih hidup.

I love you so much wan atok :)

Sunday, January 27, 2013

KEK LAPIS KUKUS CREAM CHEESE

Assalamualaikum ! 

           Hari yang cerah and mood pun okay sesangat..tue yang rajin nak membuat kek :)
Semalam mencari bahan-bahan sampai ke malam gara-gara aku terajin nak buat kek..thanks mama ^^ Lepas setel semua kerja rumah,terus start buat even time tue ada citer best dekat tv..teruskan buat jugak sampai siap..mula-mula buat coklat nyaa macam kureng jadi sebab cair sangat -..- okay dari situ dah terasa nak menangis pun ada :( tapi mama dengan ayah bagi macam2 cadangan biar nampak kek tue okay plus tanak down kan mood aku..huhu..thanks ma..thanks ayah :D

          At last kek tue siap jugak tapi yang okay layer cheese rasa sedap..tapi layer coklat..eerr..kena improvekan lagi..but it's okay just for first trial..next time can do better than this..right??

          Anyway thanks to my lovely sister always support me even I am already moody..haha..xoxo

     
         Nampak sedap sangat..aku tak tau apa kurangnyaa..dah ikut gila-gila resepinyaa..aargghh..(sabar jewla).


-Nurul Syahidah-


Wednesday, January 23, 2013

SALAM MAULIDUR RASUL

Tepat jam pukul 12am hari nie adalah sambutan Maulidur Rasul..bagi yang peka dengan kalendar Islam mesti tahu tarikh Nabi Muhammad kita dilahirkan pada 12 Rabiu'awal..kadang2 aku terasa jahil sangat pasal ilmu sirah zaman-zaman Nabi..padahal dulu masa sekolah cikgu dengan ustazah ajar..boleh pulak lupaa..Ya Allah..teruknya perangai..InsyaAllah cuti semester nie ilmu agama kena ditingkatkan..baru sama dengan ilmu duniawi. :)


Tuesday, January 22, 2013

NEW LIFE AT UiTM JENGKA.

With LALE :)
Lale again.hee


Heading to Kuantan ^^
Everywhere we snap picture :)

Our dress during Dinner BIACCs

New friends.

Dinner BIACCs





With classmate :)

At beach.


New life, new friends , new chapter at new university and new environment..I hope we will be friends until I die..I also hope we can share happiness and sadness during we as a classmate and roommate..avoiding from fighting each other..maybe I am not a good friend to you,but I always try be a good friend and share everything..know me first,and you will know how I am exactly..Maybe sometime you look I'm too strict with you guys but I have my own reason..this is me..so whatever happen I hope our bonding as a friend never ending.


-DEGREE LIFE-

 

 Assalamualaikum :)

        Terlalu lama rasanya tak update blog nie, nak kata bertahun boleh lah kot..haha..sekarang tengah cuti semester untuk degree pertama kalinya, boleh lah update..Insyallah ^^ Alhamdulillah juga setel untuk semester ketiga untuk degree (1st time)..berharap sangat tiada mana2 kertas yang akan sangkut..yang penting aku dah berusaha..Allah laa yang akan menentukan.. :) 

         Kehidupan degree bagi aku sangat berbeza dengan diploma, terasa kejap sangat untuk ambil peperiksaan..perasaan takut yang teramat..bila dah nak exam laa baru terasa menyesal bila pasal belajar kurang.tak insaf2..jadi pengajaran bagi aku untuk semester pertama nie..

         Macam biasa setiap semester kita akan kenal dengan orang baru dan suasana sekeliling pun baru..setakat nie belajar dekat UiTM Jengka tue best sangat, memang boleh belajar..cuma keadaan luar UiTM sangat menyedihkan.haha..Apa2 pun teruskan belajar, tak payah fikir banyak benda..Ada hikmah benda nie jadi :)