Saturday, April 21, 2012

"Hidup berjiran" bila aku fikir-fikir sebenarnya topik nie penting jugak dalam hidup seharian..yelah kita akan jumpa jiran setiap hari sampai kita tuaa..tue pun insyallah kalau ayah aku tade plan nak pindah..^-^ Dah nama pun berjiran kan, so kenalah jaga hati orang, saling menegur dan join any activities that they do. Tapi kan aku kadang2 pelik dengan orang yang fikir feeling dia sendiri, tak fikir feeling orang lain..


      Sebenarnya aku dah lama sabar dengan uncle sebelah rumah aku nie..haishh..nak kata tak belajar, nampak macam full knowledge but your manner like hell.seriously -.- Kesian jugaklah aku tengok parents aku yang asyik kena aim jew bila bab park kereta..aku tengok sendiri yang kereta ayah parking betul2 ikut jarak sama dengan gate rumah..haishh..padahal kau tak tengok macam mana susahnya parents aku nak park kereta bila jiran sebelah plak fikir parking dia punya sorang..Tak pernah pulak uncle tue sound jiran lagi satu..tue memang buat aku bengang gilaa..Dah lama aku sabar bab nie..but aku still layan wife dia baik..malas nak panjangkan marah..terasa nak sound jew, but ayah selalu pesan kita kena jaga adab dengan orang..nasib baiklah ayah aku nie jenis yang cool, tak suka melenting bila something happen.

        Dah tau bapak memang macam tue, memang anak pun samalah..bak 'bapak borek anak rintik'..Aku pun ada limit jugak bila orang asyik nak sound parents aku..jangan just nampak luaran tak berani, aku boleh buat lebih dari tue..Aku just fikir Allah dan parents jew. Aku harap uncle tue tak sound lagi..tolong fikir feeling orang lain..


-Nurul Syahidah-

Friday, April 13, 2012

Tetiba terasa nak post lyric nie..memang lagu nie dah lama..tapi bila dengar balik..memang best sangat plus lyric dia bermakna bagi untuk yang bercouple ^^..even aku single tak bermakna tak boleh minat lagu macam nie..:D

I'll be loving you forever,
Deep inside my heart you'll leave me never,
Even if you took my heart,
And tore it apart,
I would love you still, forever,

You are the sun,
You are my light,
And you're the last thing on my mind,
Before I go to sleep at night,
You're always round,
When I'm in need,
When trouble's on my mind,
You put my soul at ease,
There is no one in this world,
Who can love me like you do,
That is the reason that I,
Wanna spend forever with you,

I'll be loving you forever,
Deep inside my heart you leave me never,
Even if you took my heart,
And tore it apart,
I would love you still, forever,

We've had our fun,
We've made mistakes,
But who'd have guessed along that road,
We'd learn to give and take,
It's so much more than I could have dreamed,
Cause you make loving you, so easy for me,
There is no one in this world,
Who can love me like you do,
That is the reason that I,
Wanna spend forever with you,

I'll be loving you forever,
Deep inside my heart you leave me never,
Even if you took my heart,
And tore it apart,
I would love you still, forever,
And girl I pray you leave me, never,

Cause this is the world, where lovers often go astray,
But if we love each other, we won't go that way,
So put your doubts aside,
Do what it takes to make it right,
I love you, forever, no-one can tear us apart,

I'll be loving you forever, (forever)
Deep inside my heart you leave me never,
Even if you took my heart, (took my heart girl)
And tore it apart, (you tore it apart now)
I would love you still, forever,
And I'll be loving you forever, (forever)
Deep inside my heart you leave me never,
Even if you took my heart, (you took my heart girl)
And tore it apart, (you tore it apart now)
I would love you still, forever,
I'll be loving you forever,
Deep inside my heart you leave me never,
Even if you took my heart,
And tore it apart,
I would love you still, forever



-Nurul Syahidah-

Wednesday, April 11, 2012

" Jungle Trekking "

Hari ini hari Rabu dan hari cuti pertabalan agung..begitu juga parents aku cuti..huhuhu :D seronok !! sebab time nie dapat spend time dengan family..ayah aku hari selasa lagi dah tanya ada nak pergi mana2 tak hari rabu nanti..dalam hati nie memang rasa seronok sangat..sebab dah agak ayah mesti ada plan..
So, semalam ayah pergi Rawang and maybe dia lalu belakang..then ternampak ada signboard "HUTAN LIPUR SG KANCHING"..haaa..nie first time aku dengar nama tempat nie..Okay, now aku nak cerita saat2 ktorang pergi..

Pagi2 lagi dah hujan lebat gila gilaa ^^~tidur memang sedap.huhu..tapi ayah aku gerak jugak..nasib baik dapat ayah yang suka menggembara..nasib baik on the way nak pergi, hujan dah berhenti..then, ktorang breakfast dekat gerai Sg. Buloh..ayah belanja!! :D Dalam pukul 10lebih kot, ktorang sampai tempat yang dituju..first2 sampai, jumpa beruk2 terlompat2 tunggu plus tengok ktorang keluar dari kereta..memang lah aku tak cuak beruk nie..maybe dia nak sambut kedatangan ktorang..haha

Bila tengok hutan tue,teringat time2 aku pergi Ulu Bendul dengan geng2 Fahmi dulu time semester3..kelakar and seronok lah jugak..serius! sebab dekat sana ramai sangat yang datang by group..buat bbq semua..adoiyai..sebijik sama !! tue just kenangan jew..teringat balik :) kadang2, aku miss gila dengan aktiviti2 pengakap time school dulu..perghh, memang tak boleh lupa banyak sangat aktiviti luar sampai mendaki Gunung Nuang paling fun..kenal ramai member plus abang2 pengakap yang care..main game aktiviti malam dekat sekolah kenangan paling tak boleh lupa..haha..nie dah jadi cerita pengakap la plak..^^

Sambung balik cerita time dekat Hutan Lipur, ktorang mendaki sampai paling atas..huihh, penatlah gak..dah lama tak exercise..adoyai berat badan weyhh..tapi gagahkan juga..sebab aku pernah mendaki lagi tinggi, tak kot rendah2 tak boleh :D yang penting memang fun bila mendaki..keluar peluh tue penting, selain dapat kecilkan paha..haha..matlamat utama!! after nie, kena rajinkan joging !!! + INGAT +

Lepas ayah aku dah setel snap banyak2 picture, tamatlah pendakian kami ^^..aku pun dapat hadiah dari pendakian tadi -------> kasut tertanggal tapak !! hampeh betul !! buat malu aku jew, nasib baik tak tertanggal semua..if tak, berkaki stokin lah aku..
Aktivi last iaitu MAKAN KFC...wawahhh..rinduu gila woaa nak makan fast food nie.. alhamdulliah ~ hehe..ada time nanti aku upload picture2 time dekat sana ('',)

Tuesday, April 10, 2012

Assalamualaikum~ lama gila gila gila tak update blog nie.haisshhh..kadang2 malas,kadang2 terlupa..huhu..pape pun memang nak tulis juga kali nie.rinduu nak story mory dekat blog..yang tak semua orang boleh tau~

At last selama 3tahun berjuang habis-habisan belajar dekat Uitm S.Alam (kolej Alamanda) straight sambung dekat Uitm Kuala Pilah setel sudahhh..Alhamdulliah sepanjang study selama 3tahun,tiada yang sangkut mangkut..just pointer kurang memuaskan..Hopefully lah last result nie,tade pape jadi..tanak pergi sana lagi melainkan balik kampung..huhu..Habis semester, habis sudah perjumpaan dengan membe melainkan jumpa dekat luar..masing2 akan buat haluan sendiri,masing2 akan ada agenda tersendiri sama ada stay dekat rumah jadi full time housewife or mencari sumber pendapatan..cehhh..tak boleh blah..^^

Sebenarnya, perpisahan lah membuatkan akan membuatkan aku sedih gilaa gilaa..Selalu nya setiap semester, aku akan menangis time nak berpisah..Tapi kan kali nie sedih aku tak sangat macam before nie..maybe macam2 masalah ada kot sepanjang semester nie..memang aku rasa tak sabar nak habis cepat semester nie..dah berbuih kot afie dengan tasha dengar pasal benda nie..hahaha..banyak sangat yang aku terasa semester nie..tak tau nape tak boleh jadi macam semester 5..kadang2 peliklah jugak dengan perasaan sendiri nie..serius bukan sengaja nak aku terasa senang2, biasanya aku akan take time tak payah fikir semua benda2 bodoh nie..bila dah habis semester, barulah terasa rinduu sangat2 dengan oarang yang kita rapat..
Sebenarnya, dalam diam aku sendiri tak tunaikan janji aku dekat bestfriend..tapi dia still anggap okay jew..tapi bagi aku tak boleh terima semua tue..memang dia nampak okay luaran, dalaman aku tau sangat dia macam mana..kadang2 terasa diri nie macam tak guna..anyway, Lale so sorry apa yang aku dah buat dekat kau..nanti aku tebus balik..hehe :D Bilaaa dah skype dengan kau, serius aku rinduu gilaa time kita semester5 ramai2..sebenarnya time kte cakap2 tue, aku rasa tersentuh dannn memang aku dah nangis..huhu..sorrylah aku nie sensitif terlebih..afie tau nie, mesti akan sediakan aku tisu awal2..haha :D

So dah habis semester nie, if aku tak ada contact or mesej ker..call2 lahh aku okay~ yang penting kita tak lost contact..aku sayang sangat2 dengan korang..memang aku tak pandai nak tunjuk sangat..tapi aku memang akan menangis bila terkenang dekat korang..yang suka membuatkan aku menangis..haha


Dalam hidup aku susah nak dapat kawan yang akan kekal,
Tapi bila aku dah kawan dengan sesorang tue,
aku akan sayang sampai akhir hayat~

-Nurul Syahidah-