Friday, July 29, 2011

Critical Thinking''

Hoho...dah lame tak update blog nie.At last,siap pun assignment CT same dgn tajuk dekat atas tue.:) punyela penat buat assignment kali nie.Edit + kena buat balik,sebab tak save.adoiiii..memag PENAT!!-.- but pape hal pun,alhamdulillah dah siap.hopefully will get full mark,if can la.huhu..sebab subject nie 100% depend on accessment, + no final paper.so so,it's important thing to me.^-^ smpi pagi gakla buat menatang nie :P hehe.okayla,tak tau nak tulis ape lagi.bubye2..

Sunday, July 24, 2011

MODUL SEMESTER 5


Biler bace cter nie, actually dah lame punyer nak share story nie,just lambat la sgt nak update blog nie. Ape2 pun nak gak story psl modul.huhu..Actually every semester mst ade modul and bnde nie DIWAJIBKAN utk semua students hadir. If tak,korang kena repeat for the next semester. Kan sia2 + buang mase..So better pergi even kena bgn pagi utk 2 hari. Modul kali mcm biase knl org baru lg, aku 1 group dgn noorul, sha dgn fatin futan. Aku kenal dgn Bella sem nie, die bdk alamanda. Aku banyak kali nmpk die, tp tak tertegur. Anyway, she’s nice and friendly. Aku suke friend dgn die. Nnt aku selitkan picta2 time modul..okay ^^,
Semester nie gak aku punyer group AMPP pakai baju cat city.syok kan??huhu.org lain tgk confirm2 jealous.:P Hmmm..orite la nie jew aku nak share, nak upload byk pict. Nnt korang tgk okay *wink wink* 

Cuti~cuti~cuti~


At last cuti mid-sem dah habis,warhhhhhh:(.nak balik if boleh,nak cuti lame2 dekat rumah.tapi nak buat mcm mane,kena go on kn life dekat sini..Time cuti aritue,ya allah aku jadi PEMALAS nak mampus.Tak tau nak ckp mcm mn.Menyesal giler mase dibuang mcm tue jew.Aktiviti dekat rumah di antara nye spt berikut > TGK TV (wajib), MAKAN (lagila) hehe, online tak egt dunia and paling best TGK NORA ELENA berulang kali (mmg hnsm hero die,sweet sgt2 die suke girl tue smpai akhir hayat)...:)Tgk2 dah hari khamis, lagilah buat aku cuak...yelar assignment ta siap lg.adeiiii...Time tue rase nak nangis + tension.Tapi buat2 cool2 dulu, jgn nmpk sgt depan parents aku,ape yg aku rase..ta pasal2 kena marah kang.:D Now,alhmdullh dah setel ckit demi ckit.takut salah jew ape aku buat tue..
Okay, dah start dr cuti nie dah tak boleh main2 lg,ronggeng2 lagi,tgk movies sgt..kena fokus study,buat notes,revision..dah la nnt start raye jew,dah FINAL..takut..oritelah,smpai ini jew nak tulis utk hari nie ('',)

Monday, July 18, 2011

Kesabaran ada batasan

Nak sabar, macam dah lame sabar. tapi lama2 jadi muak + boring.privacy plak takde. tak kot la dorang tak faham2.macam mane if 1 day, dorang kena same macam ape aku rase. semua benda aku nak buat jadi tak selesa.adei, yang member aku ini pulak dah tau aku tak selesa, lagi die menjemput. memang la bagus ajar orang bler tak tau.tapi ade batasannye. aku diam jew sebab nyer member aku punyer membe nie "baik" sangat. serious aku takde maksud nak perli ker ape. tapi bler membe2 die dtg, 100% aku tak selesa. So, tolong sgt2 faham kawan.dari ade mood nak belajar,jadi tunggang langgang dah.(-.-)

New Fabulous Semester~

Akhirnya, semester 5 start sudah. new life, new friend especially junior -.-', new environment, new bed and everything is new.arrghhhh...but hopefully this semester hbgn kwn2 yg lame ta kan renggang even tak same rumah.huhuhu...sayang korg weyh.nak menangis,ta bole la plak.so,kne cool2 dulu nak bg rase life baru nie.redha jewla. aku tau sume nie terjadi ade hikmah nyer.rite? haaa,sem nie insyallah aku nak naikkn pointer stlh merundum ckit.adeiiii..main2 lg.PADAN MUKA!!! so,kena betul2 hard and jgn buang mase.karang menyesal tak sudah.good luck Sheda.you can do it.

KERJA KERJA KERJA!!!

Orite, at last mcm biase aku kerja dgn ayah if cuti sem.bt this time aku kerja dkt bhgn production.huihh,seriously penat nk mam***.hoho..everything fun gler kerja dkt bhgn tue.mcm2 bnde buat.dh mcm kerja guys plak.bt layan jewla.plus fulus masuk gak dlm poket.teeeeetttt…..trademark "acap paling" yg slaloo ckp words tue.hoho..yg paling liat aku ta bole wt time kerja nie ialah bangun awal,adeiii..TENSION GLER!! mate nie byk sgt setan.huhuhu..tgk dorg wt kerja situ,terpk2 mcm mn la if 1day aku take part dlm bsness nie.mst mcm2 bnde kene handle.if staff bhgn production tade,mmg ta jln la bsness nie.btw,I love korgla yg menjayakan company nie.heeeeee..

Thank You~

At last siap gak blog nie even bukan aku yg edit dgn setting ape2 pun.first2 aku ta layan nk buat bnde2 nie,lame2 mcm terminat plak.then,aku suruhla sorg minah nie buatkn.huhu..sape lg if bukan Afiqah Baharuddin a.k.a afie.betol ta aku eja nm ayah ko.afie ko mmg PALING baikla aku ckp.byk tlg aku mcm2..bt part bntg aku ta bole nk berterima kasih.sbb ko suke kac aku bntg..geram aku.rindoo doe nk gurau2 dgn ko.ta tw next sem ape cter.nk dgn korg lg.SERIOUS!!!...