Sunday, December 18, 2011

16 December 2011

Abang amin + kak nur nikah :)..
Malam,pergi makan ikan bakar..hooorayy.nyum2 :D

Sunday, October 30, 2011



Semalam ada charity walk dekat Putrajaya..Satu ayat jew aku nak cakap PENAT!!!! huhu.tapi enjoy sangat2 ^-^..Agak berkilo gaklah kalori terbakar.haha.
Okay,arinie aku nak story sikit pasal schoolmate aku tadi sudah kahwin.Ahaaa..tadi Si Budak S jadi pengapit die..hooho..not bad jugak tadi,hensem :) Nak tegur, jadi segan..aku pun tak tau..
Kadang2 aku pelik gak, biler membe2 aku dah kahwin..Umur memang muda sangat, bagi aku lah.Maybe die dah cukup nak tanggung semua kot, tak sabar nak kahwin. Sometimes, aku seronok pulak tengok orang kahwin, jadi tak sabar and sometimes gak aku jadi takut fikir kahwin.hahah :D
Tadi aku tak lepak lame dengan dorang, even dorang paksa suruh lepak lame..Tahlah, maybe aku dah tak rapat sangat, tue yang jadi macam segan sikit..Tak tau nak cakap apa +.+
Tadi rase nak tegur jew Si S, tapi die macam busyy..Dalam chatting, ktorang boleh kate mesra..Biler face-to-face, aku rasa macam tak kenal jew..grrrr,Geram la plak dekat diri masing2.heee..Okaylah, setakat nie jeww aku nak luahh..Nanti2 aku update lagi.







Wednesday, October 26, 2011

Sayang Atok + Wan

Hari nie tetiba nak tulis pasal atok dengan wan..Wan aku jatuh + pengsan aritue dekat care4..Dengar berita tue, aku dah risau giler..Alhamdullah die okay sekarang just kaki die bengkak teruk sangat..Tengok die jalan, terjengkek2..ya allah kesian sangat2..Kadang2 fikir hopefully la aku jadi macam ayah nanti biler parents aku dah tua..Tak nak jadi anak derhaka sesekali pun..Risau gak if one day lupa diri pulak..Aku paling suka peluk wan, best sangat2.hehe..Tadi dengar citer yang maksu aku dah ade bf..hoooraay..At last, die ade gak yang macam hampir2 confirm nak toottt.hehe..Hopefully jadi :D Then, maybe next year sis mardhiah la plak..Lagilah sedih sangat..Dah tade friends nak borak2 :( Cousin rapat aku plak, now dah jadi makin tak rapat..Sebab die asyik balik melaka jew.haiiishh..nasib badan betul -..-

Friday, October 21, 2011

Geram!!

Kadang2 aku rasa marah plus geram jew dengan adik2 aku nie..Entahlah dalam otak korang nie fikir ape, fikirlah matured ckit..Kang aku marah, korang marah aku gak..At last, mesti aku yang mengalah..Aku sabar jew..Fikir kite nie adik beradik, so tak nak panjangkan masalah..Tolonglah matured ckit, fikir ape pro and cont biler buat something..Aku nie tak berani cakap, kang korang ingat aku nie nak membebel..

Semester 5

Waaaa..lamanya tak update blog nie.seriously!!now, cuti semester nie aku update banyak2 if boleh..Okay, pasal tajuk dekat atas tue actually life sepanjang semester 5.Sebenarnya banyak sangat memories yang terjadi dalam semester nie.Dari yang happy sampailah sedih.So,aku buat summary jewlaaa.heee.Pasal group aku adatlah biler ramai2,mesti ade problems.But alhamdullh ktorang still lagi together,biler ade problem cepat2 setelkan.Hopefully kte friends sampai mati.:)Time final biler aku ajar korang finance,happy sangat.Hopefully korang faham even aku cakap terlebih non-stop.heee.Then afie mesti ejek aku balik,rase nak cepuk jeww..-,- Tuela aku nak citer.hehehe. I love you all muahh2 ^-^

Saturday, August 6, 2011

RAGAM KAMI BULAN RAMADHAN~


Okay, kali nie aku nak share ckit saat2 time before balik rumah utk berbuka puasa bersama family tersayang for the first time(^_^) sahur tue ktorang sume group family turun anjung. Time nie mmg kecoh giler, ktorg datang jew anjung tue jd bising.haha Macam2 ragam + masing2 buat lawak. Bulan ramadhan tahun nie akan manjadi bulan terakhir bagi ktorg semua dekat Uitm tue even geram la gak biler fikir2 balik.heeeeee :D Then besoknyer, ktorg semua balik rumah even 3 hari pun. Nak gak balik. Nanti aku nak selitkan picture2 sepanjang perjalanan ktorg balik. Tak banyak pun, ckit jew. Just wanna to share with u guys.

Friday, July 29, 2011

Critical Thinking''

Hoho...dah lame tak update blog nie.At last,siap pun assignment CT same dgn tajuk dekat atas tue.:) punyela penat buat assignment kali nie.Edit + kena buat balik,sebab tak save.adoiiii..memag PENAT!!-.- but pape hal pun,alhamdulillah dah siap.hopefully will get full mark,if can la.huhu..sebab subject nie 100% depend on accessment, + no final paper.so so,it's important thing to me.^-^ smpi pagi gakla buat menatang nie :P hehe.okayla,tak tau nak tulis ape lagi.bubye2..

Sunday, July 24, 2011

MODUL SEMESTER 5


Biler bace cter nie, actually dah lame punyer nak share story nie,just lambat la sgt nak update blog nie. Ape2 pun nak gak story psl modul.huhu..Actually every semester mst ade modul and bnde nie DIWAJIBKAN utk semua students hadir. If tak,korang kena repeat for the next semester. Kan sia2 + buang mase..So better pergi even kena bgn pagi utk 2 hari. Modul kali mcm biase knl org baru lg, aku 1 group dgn noorul, sha dgn fatin futan. Aku kenal dgn Bella sem nie, die bdk alamanda. Aku banyak kali nmpk die, tp tak tertegur. Anyway, she’s nice and friendly. Aku suke friend dgn die. Nnt aku selitkan picta2 time modul..okay ^^,
Semester nie gak aku punyer group AMPP pakai baju cat city.syok kan??huhu.org lain tgk confirm2 jealous.:P Hmmm..orite la nie jew aku nak share, nak upload byk pict. Nnt korang tgk okay *wink wink* 

Cuti~cuti~cuti~


At last cuti mid-sem dah habis,warhhhhhh:(.nak balik if boleh,nak cuti lame2 dekat rumah.tapi nak buat mcm mane,kena go on kn life dekat sini..Time cuti aritue,ya allah aku jadi PEMALAS nak mampus.Tak tau nak ckp mcm mn.Menyesal giler mase dibuang mcm tue jew.Aktiviti dekat rumah di antara nye spt berikut > TGK TV (wajib), MAKAN (lagila) hehe, online tak egt dunia and paling best TGK NORA ELENA berulang kali (mmg hnsm hero die,sweet sgt2 die suke girl tue smpai akhir hayat)...:)Tgk2 dah hari khamis, lagilah buat aku cuak...yelar assignment ta siap lg.adeiiii...Time tue rase nak nangis + tension.Tapi buat2 cool2 dulu, jgn nmpk sgt depan parents aku,ape yg aku rase..ta pasal2 kena marah kang.:D Now,alhmdullh dah setel ckit demi ckit.takut salah jew ape aku buat tue..
Okay, dah start dr cuti nie dah tak boleh main2 lg,ronggeng2 lagi,tgk movies sgt..kena fokus study,buat notes,revision..dah la nnt start raye jew,dah FINAL..takut..oritelah,smpai ini jew nak tulis utk hari nie ('',)

Monday, July 18, 2011

Kesabaran ada batasan

Nak sabar, macam dah lame sabar. tapi lama2 jadi muak + boring.privacy plak takde. tak kot la dorang tak faham2.macam mane if 1 day, dorang kena same macam ape aku rase. semua benda aku nak buat jadi tak selesa.adei, yang member aku ini pulak dah tau aku tak selesa, lagi die menjemput. memang la bagus ajar orang bler tak tau.tapi ade batasannye. aku diam jew sebab nyer member aku punyer membe nie "baik" sangat. serious aku takde maksud nak perli ker ape. tapi bler membe2 die dtg, 100% aku tak selesa. So, tolong sgt2 faham kawan.dari ade mood nak belajar,jadi tunggang langgang dah.(-.-)

New Fabulous Semester~

Akhirnya, semester 5 start sudah. new life, new friend especially junior -.-', new environment, new bed and everything is new.arrghhhh...but hopefully this semester hbgn kwn2 yg lame ta kan renggang even tak same rumah.huhuhu...sayang korg weyh.nak menangis,ta bole la plak.so,kne cool2 dulu nak bg rase life baru nie.redha jewla. aku tau sume nie terjadi ade hikmah nyer.rite? haaa,sem nie insyallah aku nak naikkn pointer stlh merundum ckit.adeiiii..main2 lg.PADAN MUKA!!! so,kena betul2 hard and jgn buang mase.karang menyesal tak sudah.good luck Sheda.you can do it.

KERJA KERJA KERJA!!!

Orite, at last mcm biase aku kerja dgn ayah if cuti sem.bt this time aku kerja dkt bhgn production.huihh,seriously penat nk mam***.hoho..everything fun gler kerja dkt bhgn tue.mcm2 bnde buat.dh mcm kerja guys plak.bt layan jewla.plus fulus masuk gak dlm poket.teeeeetttt…..trademark "acap paling" yg slaloo ckp words tue.hoho..yg paling liat aku ta bole wt time kerja nie ialah bangun awal,adeiii..TENSION GLER!! mate nie byk sgt setan.huhuhu..tgk dorg wt kerja situ,terpk2 mcm mn la if 1day aku take part dlm bsness nie.mst mcm2 bnde kene handle.if staff bhgn production tade,mmg ta jln la bsness nie.btw,I love korgla yg menjayakan company nie.heeeeee..

Thank You~

At last siap gak blog nie even bukan aku yg edit dgn setting ape2 pun.first2 aku ta layan nk buat bnde2 nie,lame2 mcm terminat plak.then,aku suruhla sorg minah nie buatkn.huhu..sape lg if bukan Afiqah Baharuddin a.k.a afie.betol ta aku eja nm ayah ko.afie ko mmg PALING baikla aku ckp.byk tlg aku mcm2..bt part bntg aku ta bole nk berterima kasih.sbb ko suke kac aku bntg..geram aku.rindoo doe nk gurau2 dgn ko.ta tw next sem ape cter.nk dgn korg lg.SERIOUS!!!...